-
Shopping Cart
0 item(s)
Best Sellers
Afrodit Amazon
-->
Mats Jonasson
Mat Jonasson'un kabiliyeti, 1959 yılında öğrenci olarak başlamış olduğu cam oymacılığı sırasında dikkat çekmeye başlamıştır. Bunu izleyen yıllarda isveç'in pek çok saygın sanatçısı ile beraber çalışmıştır. Bu dönem içerisinde kendine özgü bir stil geliştirmiş ve bunu o günden bu yana mükemmelleştirmiştir.

Mats, ormanlarımızın eski zamanlarından beri kalplerimizi ve düşüncelerimizi fethettiğini söyler. Etrafındaki bu doğal dünyadan aldığı ilham ile İsveç kristalinden oluşan kendine özgü sanat eserlerini ortaya çıkarmaya başlamıştır. Günümüzde Mats'ın eserleri tüm dünyada sergilenmektedir.
Maleras'ta ilk cam işçiliği 1890 yılında başlamıştır. Maleras'ın ilk zamanlarında Üflemeli pencere camı tıpta kullanılan şişelere talep çok fazla idi. 1940-50 yıllarında, Maleras Glassworks, yüksek kalitede kristal üretimi ile tanınıyordu.
1981 yılında, Mats Jonasson ve yerel hissedarlar Maleras Glassworks'u satın aldılar. 1987'den bu yana Mats Jonasson ve ailesi firmanın ana hissedarıdır. Uzun yıllardır Mats Jonasson, Maleras Glasswork'un tek tasarımcı sanatçısıdır.
Başlangıçta, oyma sanatındaki becerisi ve doğaya olan ilgi ve sevgisi dünyaca ünlü Wildlife(Vahşi Yaşam) serisinin doğmasına neden olmuştur. Maleras'ın klasikleri arasına girmiştir ve hala çok popülerdir.
2000li yıllarda Mats Jonasson, eski hikayeler ve mitolojilerden esinlendiği renkli bir döneme başlamıştır.
Son yıllarda Mats Jonasson, Maleras Glassworks'de bir çok yetenekli sanatçı ile birlikte çalışmaya başlamıştır.