-
Shopping Cart
0 item(s)
Best Sellers
Afrodit Amazon
-->
Yves Lohé
Yves Lohé 5 Mart 1947 de kuzey Fransa'nın bir köyünde doğmuştur. Gençlik yıllarında kendine şiirde bir sığınak bulmuştur. Hatta tiyatro oyunları da yazmıştır. Daha sonra tipik bir eğitimin ardından gittiği hukuk fakültesinden öğretmenlik yapmak için ayrılmıştır. Ancak çok kısa bir zaman sonra, içindeki çocuksu hisleri sadece heykel yaparak yeniden keşfedebileceğinin farkına varmıştır.
1972 yılında "Forged Iron Master of Pigalle." olarak tanınan ünlü Abel Bataillard ile çalışmıştır. 5 yıl sonra, kendisini tümüyle demirden heykel yapma sanatına adamak amacıyla öğretmenlik görevinden istifa etmiştir. İlk çalışması o döneme aittir. Kısa süre sonra, ünlü "Independent French Artists Exhibition" dahil olmak üzere, Paris sergilerinde Lohé'nin eserleri görülmeye başlamıştır.
"Iron Hands" başlığı altında, birçoğu sıkılmış yumruk şeklinde, yaklaşık seksen adet demir el heykeli yapmıştır. Daha sonra, günlük hayattan kişilerin ve dansçıların narin bedenlerinden oluşan tüm insan vücuduna yönelmiştir. Zamanla, Lohé'nin heykellerinde daha yumuşak kenarlara sahip bir şekle bürünmüştür. Aynı zamanda Fransa'nın doğu ve kuzeyinde, halka açık yerlerde daha büyük parçalardan oluşan eserler yaratmıştır.
1979 yılında Lohé bronz çalışmalara ilgi duymaya başladı ve kendi atölyesini oluşturdu. Sonra 1991'de, Werner Manesse ile buluşmasından sonra şeffaflık ve renkli camlara ilgi duymaya başlamıştır. Manesse, ona,renklerin ve ışığın Lohé'ye bronzlarına şiir aşılamasına olanak sağlayan camın alfabesini öğretmiştir.
Işık, renk ve metalin oluşturduğu şekil ile Lohé, Avrupa, Asya ve Ortadoğudaki patronları mutlu eden kendine has stili bulmuştur.
Lohé'de ilginç olan, eserlerinin bütünlüğü, renk ve hareket uyumunun eser üzerinde sürekli yansımasıdır.
Aşağıda bu sanatçıya ait eserleri bulabilir ve online olarak satın alabilirsiniz: